آکریلامید چیست | تغذیه سالم

آکریلامید چیه

آکریلامید چیه

آکریلامید

آکریلامید یه ماده اسیدی سرطان زاست که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی غلات در درجه گرما بالا در کالاهایی چون نون، بیسکویت، کلوچه، برنج و سیب زمینی ایجاد می شه. طبق تحقیق محققان، آکریلامید در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاهای جور واجور می تونه واسه آدما تا ۱۰۰ برابر خطرناک تر باشه.

 مقدار این ماده در سیب زمینی سرخ شده و چیپس بیشتره، اما در کشور ما بیشترین نگرانی از حجم تولید و مصرف آکریلامید در نانه

آکریلامید در نون وقتی خود رو نمایان می کنه که نون بر اثر گرما زیاد و مستقیم تغییر حالت داده و به رنگ قهوه ای یا مشکی دربیاد و این مشکل اصلی نونای مصرفی ماست که بیشتر به صورت سنتی در تنور جفت و جور و در گرما زیاد و مستقیم پخته می شن.

این ماده سمی به محض ورود به بدن تجزیه شدهو ماده ای تولید می کنه که می تونه با اثر روی DNA و ایجاد جهش در ژنا موجب بروز سرطان، شکلای جور واجور عفونتا، آسیب به سیستم ایمنی و عصبی شه. مشکلات عصبی این سم شامل مشکل در هوشیاری، ضعف، تحریک پذیری و تغییرات رفتاریه.مشکلات باروری مثل تغییر در رفتارای جنسی، ناباروری و سقط، تحریک و قرمزی پوست و چشما از دیگر مشکلات آکریلامیده.

سلامت خود رو فدای طعم خوشمزه نونای برشته نکنین و اگه قصد خرید نونای نازک برشته شده ای رو دارین که شامل زیره، کنجد، تخمه و

هستن اونایی رو که رنگ روشن داشته و در اصطلاح برشته نشده هستن انتخاب کنیداز تُست کردن نون دوری کنین و در صورت ضرورت نون رو در درجه گرما کم و به مدت کوتاه تُست کنین

در ترکیب سوسیس جهت ایجاد بافت مطلوب از مواد پرکننده ای چون آرد و نشاسته استفاده می شه. این مواد هنگام سرخ شدن سوسیس در روغن منتهی به پف کردن و قهوه ای شدن اون می شن که این ویژگی، محصول رو بسیار خوش طعم و خوش ظاهر می کنه. اما باید بدونین قهوه ای شدن زیادتر از اندازه که در نتیجه سوختن ترکیبات کربوهیدراتی سوسیسه می تونه منتهی به افزایش اندازه آکریلامید محصول شه. – واسه پختن کیک و پیتزا در سینی فر از کاغذ مخصوص استفاده کنین

از برشته شدن نون حاشیه پیتزا بشدت دوری ورزید و در صورت برشته شدن حاشیه اونو دور بندازین

واسه جفت و جور ته دیگ از نون و سیب زمینی استفاده نکنین

می تونیم بگیم که در سیب زمینی آب پز شده یا جوشونده شده آکریلامید مشاهده نشده چون دما در طول آب پز کردن سیب زمینی به اندازه کافی بالا نیس که منتهی به تشکیل آکریلامید شه.

واسه خرید نون سوخاری اونایی رو که رنگ روشن دارن انتخاب کنین و از مصرف بیسکویت و کلوچهایی که سطح زیرین اونا سوخته س، دوری کنین.

.

منبع :

پاسخی بگذارید

بستن منو