آکریلامید چیه
آکریلامید چیه
آکریلامید
آکریلامید یه ماده اسیدی سرطان زاست که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی غلات در درجه گرما بالا در کالاهایی چون نون، بیسکویت، کلوچه، برنج و سیب زمینی ایجاد می شه. طبق تحقیق محققان، آکریلامید در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاهای جور واجور می تونه واسه آدما تا ۱۰۰ برابر خطرناک تر باشه.
هستن اونایی رو که رنگ روشن داشته و در اصطلاح برشته نشده هستن انتخاب کنیداز تُست کردن نون دوری کنین و در صورت ضرورت نون رو در درجه گرما کم و به مدت کوتاه تُست کنین
در ترکیب سوسیس جهت ایجاد بافت مطلوب از مواد پرکننده ای چون آرد و نشاسته استفاده می شه. این مواد هنگام سرخ شدن سوسیس در روغن منتهی به پف کردن و قهوه ای شدن اون می شن که این ویژگی، محصول رو بسیار خوش طعم و خوش ظاهر می کنه. اما باید بدونین قهوه ای شدن زیادتر از اندازه که در نتیجه سوختن ترکیبات کربوهیدراتی سوسیسه می تونه منتهی به افزایش اندازه آکریلامید محصول شه. – واسه پختن کیک و پیتزا در سینی فر از کاغذ مخصوص استفاده کنین
از برشته شدن نون حاشیه پیتزا بشدت دوری ورزید و در صورت برشته شدن حاشیه اونو دور بندازین
واسه جفت و جور ته دیگ از نون و سیب زمینی استفاده نکنین
می تونیم بگیم که در سیب زمینی آب پز شده یا جوشونده شده آکریلامید مشاهده نشده چون دما در طول آب پز کردن سیب زمینی به اندازه کافی بالا نیس که منتهی به تشکیل آکریلامید شه.
واسه خرید نون سوخاری اونایی رو که رنگ روشن دارن انتخاب کنین و از مصرف بیسکویت و کلوچهایی که سطح زیرین اونا سوخته س، دوری کنین.
.
منبع :